57 години СПГ „Княгиня Евдокия“

СПГ „Княгиня Евдокия“ с гордост отбеляза своя 57-годишен юбилей! На 17 януари, пред вратите на нашето училище, развявахме българското знаме, като събрахме ентусиазма на ученици, учители и гости с вдъхновяващите думи на директорката Мариета Гигова и председателя на ученическия съвет Стефан Бенев. С творческия си дух и ентусиазъм учениците от своя страна изобразиха с телата си „57 г. СПГ“ – символ на общност и почит към богатата история на училището ни.

В духа на патронния ни празник тематичното празненство „Духът на времето“ донесе емоционални моменти и вълнуващи изживявания. Учениците се потопиха в историческата атмосфера на Регионалния исторически музей, разглеждайки исторически експонати и слушайки интересни разкази от главния екскурзовод. Видяхме и чухме рецитиране на стихотворения от кръга „Мисъл”, „Криворазбраната цивилизация”, както и прекрасно изиграната сцена от едноименната драма, където се изявиха ученици от 9 до 12 клас и се справиха брилянтно. Андреа Коларова от 9г клас ни омая с гласа си с песента „Облаче ле бяло”. Всичко това остави незабравими спомени в сърцата на всички присъстващи.

Кулминацията на събитието беше награждаването на две изключителни личности със специалната награда „Княгиня Евдокия”. Наградата се учреди на 1 февруари от Педагогическият съвет на училището. Д-р Ваня Кастрева бе отличена за нейния неизмерим принос за образованието и грижата ѝ за децата, а архитект Здравко Здравков получи наградата за своя принос към изкуството и културата. Тези две видни личности не само вдъхновяват нас, но и оставят дълбок и траен отпечатък в историята на училището ни.

Вижте още