Галерия

Производствена практика на Х А клас – професия: „съдебен служител“

При провеждане на производствена практика на Х А клас и в рамките на инициативата „Ден на отворените врати“, Софийският градски съд прие десетокласниците от паралелката „Съдебна администрация“ към Софийска професионална гимназия „Княгиня Евдокия“. Съдебни деловодители от всички отделения ги запознаха с основните моменти в работата си и им показаха как изглеждат реалните папки със съдебни дела. Учениците имаха възможност да проследят пътя на едно дело от постъпването му в съда до архивирането му. Видяха различните печати и начините за обработка на едно дело. Разговаряха със съдии и разиграха съдебен процес, като влязоха в ролята на всяка от страните.

Производствена практика на Х Б клас – професия: „Изпълнител на термални процедури“

Провеждане на производствена практика на Х Б клас в „Специализирани болници за рехабилитация – Национален комплекс” ЕАД („СБР-НК“ ЕАД) „Нареченски бани“ от 01.07.2022 г. до 14.07.2022 г.

Родителите ни мотивират да успяваме!

На 17.06.2021 г., учениците от VIII В клас се срещнаха с г-жа Румяна Нейкова, световен шампион по гребане за 2002 г. и 2003 г. и носител на 15 медала от световни първенства по този спорт.

Разказ за малките и големите победи в спорта и в живота. За целите и упорития труд, за да ги постигнеш. За силите, които неподозирано са скрити в теб, когато си готов да се откажеш от мечтата си. За куража да отстояваш въпреки всичко тази мечта.

Прекрасен урок по целеустременост и човещина!

Рицарска постъпка

На 12 юни в Националния дворец на децата, гр. София се извърши награждаването на Цветелина Христова от VIII Б клас, завоювала първо място на Националния конкурс за есе „Рицарска постъпка“.

Честито!

Среща с Омбудсмана на Република България

На 11.06,2021 г. учениците от IХ А клас, специалност: „Съдебна администрация“ проведоха открит урок с Омбудсмана на Република България – г-жа Диана Ковачева по темата за защита на правата на гражданите.

Впечатляващи познания на бъдещите юристи, съчетани с гражданска позиция. Това беше високата оценка на защитник № 1 на гражданските и човешките права в България за учениците.

Да им пожелаем смелост и професионализъм по трудния път по който са поели – защита на исконните права на човека – свобода и справедливост.

Урок на живо 

Светлана Методиева и г-н Капанов на открит и импровизиран урок на учениците от ПГФК „Княгиня Евдокия“ за тяхната подготовка за Международния фестивал на 28 септември в зала 2 на НДК.

Европейски ден на спорта в училище

27.09.2019 г.

Дипломиране 2018

Снимки от дипломирането на нашите ученици през 2018!

Коледно ревю – 2018 година