Галерия

МЕЖДУНАРОДНО СЪСТЕЗАНИЕ KGL 2022

За първи път!

Вече сме членове на Асоциацията на Кембридж училищата в България!

И участвахме във вътрешноучилищния кръг на международното състезание KGL 2022, който се проведе на 19 февруари 2022 година!

Ето ни и нас, победителите!

Прекланяме се пред подвига на Апостола на свободата

Днес, 18.02.2022 г., във всички класни стаи прозвучаха онези тежки думи, с които Христо Ботев увековечи Апостола: "Плачи! Там близо край град София стърчи, аз видях, черно бесило, и твой едн син, Българийо, виси на него със страшно сила" Поклон, Апостоле, за цената на свободата, която ни завеща.

Родителите ни мотивират да успяваме!

На 17.06.2021 г., учениците от VIII В клас се срещнаха с г-жа Румяна Нейкова, световен шампион по гребане за 2002 г. и 2003 г. и носител на 15 медала от световни първенства по този спорт.

Разказ за малките и големите победи в спорта и в живота. За целите и упорития труд, за да ги постигнеш. За силите, които неподозирано са скрити в теб, когато си готов да се откажеш от мечтата си. За куража да отстояваш въпреки всичко тази мечта.

Прекрасен урок по целеустременост и човещина!

Рицарска постъпка

На 12 юни в Националния дворец на децата, гр. София се извърши награждаването на Цветелина Христова от VIII Б клас, завоювала първо място на Националния конкурс за есе „Рицарска постъпка“.

Честито!

Среща с Омбудсмана на Република България

На 11.06,2021 г. учениците от IХ А клас, специалност: „Съдебна администрация“ проведоха открит урок с Омбудсмана на Република България – г-жа Диана Ковачева по темата за защита на правата на гражданите.

Впечатляващи познания на бъдещите юристи, съчетани с гражданска позиция. Това беше високата оценка на защитник № 1 на гражданските и човешките права в България за учениците.

Да им пожелаем смелост и професионализъм по трудния път по който са поели – защита на исконните права на човека – свобода и справедливост.

Урок на живо 

Светлана Методиева и г-н Капанов на открит и импровизиран урок на учениците от ПГФК „Княгиня Евдокия“ за тяхната подготовка за Международния фестивал на 28 септември в зала 2 на НДК.

Спортни състезания

Ученици от ПГФК „Княгиня Евдокия“ участваха в турнир „Възраждане“, под егидата на Столична община и фондация „София – Европейска столица“. Отборите по тенис на маса и волейбол се класираха на призовото трето място.

Млад огнеборец 

На 24.04.2019 г. на стадион „Г.С.Раковски” се проведоха градско състезание на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец” и областния етап на състезанието „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”. Ученици от ПГФК „Княгиня Евдокия“ взеха участие в състезанието „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации” и се представиха отлично! Желаем много успехи на нашите млади огнеборци!

Европейски ден на спорта в училище

27.09.2019 г.

Рециклиране

Нашите ученици се грижат за околната среда. Ето какво измислиха на задачата да създадат тоалет от рециклирани материали. Учениците показаха завиден талант и иновативно мислене.

Дипломиране 2018

Снимки от дипломирането на нашите ученици през 2018!

Коледно ревю – 2018 година