Изложба на СПГ „Княгиня Евдокия“ на гости в МОН

Тази седмица светлината на творчеството и образованието ще озари Министерството на образованието и науката, благодарение на изложбата „Моята България“. Това уникално събитие представя най-доброто от изкуството на нашите талантливи ученици и е плод на вдъхновението и ръководството на Виолин Неделчев, който е наш преподавател и активен участник в организацията на изложбата.

Творчеството и изкуството имат магическата способност да обединяват и вдъхновяват хората, и този проект не е изключение. Красивите творби, изработени с грижа и страст от нашите ученици, ще внесат красота и уют в пространството на Министерството.

На откриването на изложбата, заместник-министър Мариета Георгиева, отговаряща за професионалното образование в Министерството на образованието и науката, се присъедини към ученическата кампания „Златно сърце“, инициирана от Ученическия съвет на училището. Тази кампания се основава на социалния модел „предай нататък“, който насърчава толерантността, моралните ценности и уважението към личността.

Подписвайки декларацията за участие в кампанията, всеки има 24 часа да направи добро дело, свързано с нулевата толерантност към агресията и насилието. Този акт на доброта и солидарност помага да се подчертае важността на моралните ценности и уважението в нашите образователни институции.

В резултат на своето включване и ангажираност, заместник-министър Мариета Георгиева беше удостоена със статуетка от председателя на Ученическия съвет – Стефан Бенев. Тази награда се превърна в символ на признание за нейната подкрепа и влияние в развитието на младите поколения и образованието в България.

Благодарим на всички наши ученици – творци и всички хора, които помогнага за организацията на събитието! Виолин Неделчев, като ръководител на проекта, заслужава нашата благодарност за неизмеримата му ангажираност и преданост към развитието на талантите на младите ни ученици. Той е наставник, вдъхновител и ментор за тях, помагайки им да изразят своите идеи и чувства през изкуството.

Тази история доказва, че общите усилия, творчеството и моралните ценности могат да променят обществото към по-добро. Изложбата „Моята България”и кампанията „Златно сърце“ са ярки примери за това как образованието и изкуството могат да вдъхновяват и променят животите на младите хора и обществото като цяло.

Вижте още