Конкурси и награди

Празник на химията

Поздравления на Иванина Йовчева и Цветелина Димитрова от 9. Г клас за тяхното трето място в Националния ученически конкурс „Празник на химията 2024“, организиран от Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Факултет „Химия и фармация“. Учениците представиха постер на тема „Анализ на Химичните процеси във фотографията“. Гордеем се с тях.

Изпълнител на термални процедури

На 8 май 2024 година в град Сандански се проведе първото национално състезание между учениците от паралелките „Изпълнител на термални процедури“.  В отборното класиране с гордост заехме трето място! Александра от 12. Б клас спечели сребърен медал, а Танита и Мишо, също от 12. Б клас, ни зарадваха с два бронзови медала. Поздравления на участниците за техните усилия!

Конкурс за рисунка „С очите си видях бедата“

 Сезен и Ирен, от 10. Г клас, специалност Промишлен дизайн, се класираха на призови места в състезанието!
Двете произведения ще продължат своя път към Националния кръг, където техният талант ще бъде оценен на по-голяма сцена. След това ще бъдат представени на търг за благотворителност.

читалищен конкурс „Георги Тодоров“

Едно добро начало за нашия литературен кръг – грамоти в категория „Художествена проза“ в читалищен конкурс „Георги Тодоров“. Грамотите получиха нашите момичета Иванина Йовчева от 9. Г клас и Любослава Лазарова 9. А клас. Поздравления! 

ученическата конференция „Добродетели на духа и волята“

Гордеем се да споделим, че Ванеса и Деница от 8. А клас се изправиха пред предизвикателството като най-малките участници в ученическата конференция „Добродетели на духа и волята“ в раздел „Презентации“.
Нашите момичета се представиха великолепно, като се пребориха с конкуренцията от десетокласници, включително и от езикови гимназии, и взеха трета награда в категорията!!!

Junior Achievement Bulgaria

Поздравления за учениците от 11б клас от СПГ „Княгиня Евдокия“!  Нашите ученици, които развиха учебната компания ARG Bulgaria, се представиха изключително успешно на регионалния състезателен кръг на Junior Achievement Bulgaria!

Срещу силна конкуренция от утвърдени училища, нашите момичета и момчета се изправиха пред предизвикателството и показаха своята иновативност, талант и ентусиазъм! Освен всичко останало, нашите ученици получиха лична покана да се включат в Академията за визионери на Столична община!

 

Състезанието по природни науки

След увереното си представяне в първи и втори  кръг, отборът на СПГКЕ, зае първо място сред 8 отбора от различни професионални гимназии! 
В трети кръг на състезанието децата  интензивно решаваxa задачаи. Отборът ни „Чарлз Дарвин“ се класира на второ място! 
Освен второто място, нашият отбор спечели и две награди от журито:
Най-бързо подреден пъзел
Най-бърз отговор
Вълнуващо преживяване, което ни показва, че с екипна работа и усърдие можем да постигнем всичко!

награда „Княгиня Евдокия“

На 1 февруари Педагогическият съвет на нашето училище учреди специална награда „Княгиня Евдокия“. Наградата ще се връчва еднократно на личности, които с перо, мисъл, слово и дело са допринесли за запазването на българските традиции, развитието на културата и изкуството, грижа за децата, образованието и със съпричастност към благотворителността.
 

Ученическите игри

Учителите по ФВС ни донесоха много награди от първи етап на Ученическите игри , горди сме да споделим постиженията на нашите ученици:
🥇 Волейбол девойки 8-10: 1-во място
🥈 Волейбол девойки 11-12: 2-ро място
🥉 Волейбол юноши 11-12: 3-то място
И още постижения: 🏆
🥈 Шахмат: 2-ро място
🥈 Тенис на маса: 2-ро място
🥉 Футбол: 3-то място

световното първенство по хокей на лед за девойки

Поздравления за нашите талантливи ученички Зорница Дикова и Емануела Петкова от 9д клас, които участваха в световното първенство по хокей на лед за девойки до 18 години в Зимния дворец на спорта в София! 
🥇 Нашите момичета записаха първа победа, като разгромиха с 2:0 Република Южна Африка!  Зорница и Емануела се разписаха с по два гола, допринасяйки за успеха на отбора.
 

Гордеем се с всички ученици на СПГ „Княгиня Евдокия“, които активно се борят за най-различни постижения и постигат невероятни резултати. Техният упорит труд и отдаденост са истинско вдъхновение за нас. Те са живото доказателство, че с желание и усилия всичко е възможно.