Откриване на ново крило в СПГ „Княгиня Евдокия“

На 28 февруари 2024 г. бе откриването на новото крило в СПГ „Княгиня Евдокия“. Министърът на образованието и науката професор Галин Цоков и г-жа Кастрева, началник на Регионално управление по образование в София, бяха сред първите, които стъпиха в новия корпус на сградата.

Отбелязвайки този исторически момент, училището отдаде почит към историята си и погледна към бъдещето с надежда и увереност. Новото крило представлява не само пространство за учене, но и символ на просперираща образователна среда.

Създадено с подкрепата на Министерството на образованието и науката чрез националната програма „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“, модул „Съвременна среда за качествено обучение по хуманитарни науки, изкуства и спорт“, новото крило е израз на развитието на образованието. Финансирането, предоставено от програмата, е било от решаващо значение за оборудването на пространството и осигуряването на съвременни условия за обучение.

С четири класни стаи, архив, сервизно помещение и медицински кабинет, новото крило представлява не само нова инфраструктура, но и нови възможности за развитие и напредък. С това СПГ „Княгиня Евдокия“ се утвърждава като едно от водещите образователни училища в страната.

След откриването на новото крило, професор Галин Цоков и г-жа Кастрева се включиха активно в живота на училището, като участваха в урок по модел 1:1 по химия и математика и се включиха в дебати за ученическите униформи и безплатното образование. След това гостите посетиха учебните практики по козметика, термални процедури, маникюр и фризьорство.

Проф. Цоков получи специалната награда „Княгиня Евдокия“ с признание за изключителен принос  – награда, която се връчва на видни личности, които със своето творчество, ангажираност и дейности са оказали значително влияние в поддържането на българските обичаи и традиции, в развитието на културата и изкуството, както и в подпомагането на грижата за децата и образованието!

Министърът се присъедини и към кампанията „Златно сърце“ за нулева толерантност към насилието и така даде своя вдъхновяващ пример за всички.

Несъмнено това беше ден, изпълнен със значими събития и вдъхновяващи моменти за цялото училище!

Вижте още